Ne nastem singuri, uzi si goi iar raul abia incepe

A fi liber nu inseamna sa faci ce vrei, ci sa vrei sa faci ceea ce trebuie

Blog

Sfarsitul unei oranduiri?

Posted by nashu gyny - unul dintre cei multi on January 25, 2012 at 2:20 PM

Zilele acestea apar tot mai multe prognoze care arata ca EU intra din nou in criza, de data aceasta pe fondul datoriilor acumulate de catre guverne pentru a salva balonul econimic unflat pana in 2008. Eu chiar scriam in 2009 aici pe blog despre ceea ce se contura la orizont. Spuneam atunci in articolul Criza mondiala - actul II (prima parte - imprumuturile) ca in acele momente in care toate guvernele faceau imprumuturi extraordinare, ca pun bazele unei noi crize. Deci 2008-2009 au fost anii in care a inceput sa germineze griza care va rabufni la putere maxima in 2012, cand va fi unul din varfurile de rambursare a datoriilor.

Este clar ca in sistemul capitalist actual si-a atins un maxim in anii 2005-2008, iar iesirea nu poate fi decat o schimbare a valorilor, o schimbare a sistemelor actuale. Sistemele politice sunt greoaie si decuplate de la nevoile societatii, iar sistemul economic incepe sa fie unui de tip vestul salbatic in care totul este dirijat de interesele financiare, in care omul este pus pe ultimul loc ca importanta.

Sistemul este clar ca se va schimba, schimbare pe care noi nu o vom apuca sa o vedem. Nici macar copii nostri. Din pacate noi nu vom apuca decat perioada de degringolada, asemanatoare probabil anilor 500-900 perioada care nu poate fi incadrata nici in sistemul sclavagist, nici in evul mediu. Este o perioada dintre lumi, o perioada fara reguli sau morala. In Biblie i se mai spune purgatoriu..

Muti dintre noi am mai trait o asemenea perioada dintre lumi, in anii 1990, pe repede inainte, si ne amitim ca nu a fost deloc usor. 

PS. Inceputul sfarsitul sistemului scavagist si inceputul anarhiei a fost bifat in anul 476 cand Ostrogoti (neam germanic) au cucerit Roma. Unele voci printre care si premierul britanic Gordon Brown in acest moment spun ca Germania a fi principala vinovata pentru situatia actuala a batranului continent. Asemanari?


Categories: Articole de fond, Economie, Politica

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments